Valentine’s Day: Cliseu si fuga de cliseu

Motto: Georgeasca: Mai, dragostea n-ati inventat-o voi..

 

Stiu ca strambati din nas cand vedeti pe strada baieti cu trandafiri in mana si fete cu plase cu ursuleti de plus. Stiu ca mergeti la petrecerea Anti-Valentine’s Day in Club A. Stiu ca nu aveti nevoie de o zi anume sa-i spuneti cat de mult o/il iubiti si cat de pentru totdeauna.

De acord in cea mai mare parte.

Stiu ca nu va place pentru ca e cliseu. Dar fuga asta de clisee a devenit la randul ei un cliseu.

Am vazut acum vreo 2 ani “Burghezul gentilom” la TNB, in care la un moment dat Manole zice ceva la modul “asta ma, asta de-o iubesc eu”. Genial mi s-a parut. Atat de uman si atat de frust. Nu exprimari bombastice. Nu incercari sfortate de a te diferentia. Ci cuvinte simple : asta de o iubesc eu..Asa de simplu era exprimat raportul asta ca m-a facut sa-mi dau seama ca pe langa mine sunt alte mii de oameni care iubesc si ele. Ca nu vreau sa fiu eu aia speciala, care nu saruta la sfarsitul intalnirii pentru ca asa fac toate cuplurile si nu vrea sa primeasca trandafiri pentru ca e cliseu. Ca vreau in anumite momente sa fiu ca toti oamenii astia.

In fuga de cliseu mi se pare ca vad o frica, iar cufundarea asistata in marea masa de oameni care iubeste mi se pare o plutire eliberatoare. Si umana.

Si eu iau in brate, si eu mangai pe frunte, si eu alint. Doar ca stiu ca, daca in anumite momente seman cu alta femeie care iubeste, nu ma pierd. Nu mi-e frica ca daca fac aceleasi gesturi ca altii voi fi ca ei. Pentru ca eu n-am cum sa fiu decat eu.

Pentru ca toti spunem “te iubesc”, chiar daca o spune toata lumea.

 

Citește și

3 Comments

  1. Perfect de acord! Cred ca ideea e doar sa faci un gest atunci cand simti nevoia de a-l face. Aceiasi floare oferita de un altcineva poate sa insemne altceva, iar asta e minunat. Acelasi om iubeste in atat de multe feluri incat probabil ca “te iubesc” e expresia cu cele mai multe sensuri din lume!

  2. Nu sunt fan Valentine`s Day, dar oarecum nici impotriva sarbatorii capitaliste via America. Ceea ce nu-mi place, totusi, e tonul pe care e aratata dragoastea asta, toata lumea isi urla iubirea, si-o ambaleaza in inimioare sinistre, la fel de sinistre ca o Rapirea din Serai atarnata in sufragerie. Se obliga singuri sa iubeasca intr-un fel clasic de blockbuster, sa zica te iubesc fix pe 14. Daca am platit, atunci ne distram pana la capat.

  3. Sunt de acord ca Valentine’s Day e agitatie mult prea umflata de reclame si filmele americane si indoielnica declarare presetata a iubirii..Am ales subiectul doar ca un cadru in care sa introduc discutia despre clisee in iubire

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.