Nu am timp, sau..?

Avem o problemă cu timpul, asta e clar. De câte ori nu auzim sau nu spunem pe zi “Nu am avut timp” pentru n chestii? Până la urmă, timpul ăla e pentru toată lumea şi e finit, aşa că tot ce putem să facem este să ni-l organizăm mai bine. Eu am început subtil, la nivel de limbaj: am înlocuit “nu am avut timp” cu “nu mi-am făcut timp”, iar asta îmi dă o dimensiune administrabilă a timpului şi îmi arată că e doar responsabilitatea mea dacă mi-am făcut sau nu mi-am făcut timp pentru ceva.

Voi ce tips&tricks mai aveţi?

Citește și

4 Comments

 1. …pai asta al tau este un bun exemplu de tips&tricks. Asumat, am inteles dar… si rezolvat? Adica..te controlezi atat de bine incat nu iti mai scapa niciun “nu am avut timp”? Sau…si mai bine zis…Simti ca te responsabilizeaza in vreun fel?
  Ar fi dragut sa fie mereu asa, daaaar! ce ne facem cu telefonul de pe birou care suna si te “invita” la o sedinta care incepe acum si care dureaza nu se stie cat si asta fix in momentul in care tu urma sa mai tai de pe post-it din fatza biroului inca 2 remindere care si asa fusesera amanate cu cateva ore ? 🙂

  Grea incercare nu?

  pamparampampam 🙂

 2. În ultima vreme încerc să nu-mi mai scape şi da, simt că mă responsabilizează, măcar pentru lucrurile importante.
  Ar mai fi şi că am început să îmi scriu cu pixul pe hârtie în fiecare dimineaţă ce vreau să fac.
  Plus, încerc pe cât posibil să renunţ la “Mai vorbim” şi “Vedem”, pentru că astea amână şi încurcă lumea şi pe tine. Desigur, nu putem să ştim mereu cu certitudine ce vom face săptămâna viitoare sau peste 3 zile, dar eu cred că uneori ştim că nu vom putea ajunge, dar preferăm să nu spunem “nu”, ci să lăsăm o portiţă deschisă cu “vorbim” ăsta, ca să nu se supere lumea.

 3. si apropo de tips&tricks…tare si asta cu “mai vorbim” si “mai vedem”…subscriu in totalitate (aproape)
  decat ca uneori nu o fac doar ca sa nu supar sau sa “salvam” un soi de imagine sociala sau cum s-o numi, intr-o situatie concreta, ci doar pentru ca atunci, pe loc, chiar nu pot sa ma decid sau nu stiu daca sa dau curs sau nu.
  parerea mea.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.