Ce mi-a plăcut la Studentul Anului

1. VIP-ul: deşi altă generaţie, aceeaşi oameni entuziaşti, energizanţi şi modeşti, care duc mai departe an de an proiecte frumoase, cu o continuitate pe care n-o are să zicem, Guvernul României.

2.  Lili e Studentul Anului pe Jurnalism şi Comunicare. E unul din puţinii oameni pe care îi cunosc care ştie exact care îi e drumul în viaţă. Bravo, Lili! Să-mi faci cu mâna de la CNN.

3. Tincuţa Baltag a zis o chestie tare deşteaptă: Să nu ne aşteptăm să ne facă cineva loc, aici, în România, ci să ne creăm noi singuri locul.

4. Băieţii care, ajunşi pe scenă, le-au mulţumit iubitelor lor 🙂

5. Senzaţia că noi suntem generaţia ăia pentru România.

Citește și

4 Comments

 1. 1. De acord
  2. Total de acord! M-a impresionat si pe mine, desi nu o cunoasteam inainte.
  3. Mi-a placut si mie asta
  4. Da… si nu au fost putini! 😉
  5. Pai suntem!

 2. Bună Ziua
  Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
  Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
  Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
  Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
  Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea, să ne acorzi un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
  Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhisper_com sau un email radiowhisper_com@yahoo.com pentru a discuta mai multe.
  Mulţumesc,
  Cu stimă Vlad!

 3. Salut Raluca,

  Am ajuns intamplator pe blogul tau. Imi place foarte mult. Bravo!
  Am fost si eu la evenimentul “Studentul Anului”. Am fost chiar si membru VIP o perioada si inca mai stiu o buna parte din oamenii de acolo. Ma bucura fiecare proiect pe care il fac…si chiar ii felicit.
  Sunt de acord cu lista destul de punctuala facuta de tine, dar sincer sa fiu astea au fost singurele lucruri care mi-au placut si mie. Desi ar mai fi si aici de comentat… Unele dintre ele merita chiar sa le zic:

  1. Conceptul de “student al anului” este f misto, dar din pacate evenimentul creaza o mica confuzie, pornind chiar de la numele evenimentului. Evenimentul nu premiaza cei mai meritosi studenti, asa cum ar fi trebuit (in urma unei investigari serioase, ajutati probabil de prof univ si facultate care au o evidenta clara cu situatia scolara a fiecarui student) ci este in realitate o competitie, un concurs (la fel ca si “Olimpiadele comunicarii”) unde fiecare student, indiferent de situatia lui scolara poate aplica la “Studentul anului”. Ma bucur sincer pentru toti cei care au castigat “titulatura” de student al anului, dar in felul asta se creaza o nedrepatate fatza de cei care au avut burse de merit, care sunt olimpici internationali, etc.
  Asta inteleg eu prin “Studentul anului”. Cred ca era mai corect sa se numeasca “Concursul Studentul anului”.

  2. O cunosc si eu pe Lili. O fata deosebita.Lucrul care m-a intristat a fost ca sectiunea “Jurnalism si Comunicare” a fost singura sectiune nepremiata. Toti ceilalti s-au bucurat de premii intre 500, 700, 2000 de euro. Cand am intrebat oamenii VIP din organizare… mi s-a spus ca sponsorii si partenerii evenimentului au dat bani doar pentru anumite categorii si nu pe tot evenimentul in general. Mi-este aproape imposibil sa cred ca banii obtinuti de la parteneri nu au putut fi pusi la o lalta si impartiti in mod egal fiecarei categorii. Sa zicem ca nu s-a putut..in fine. Atunci ma intreb: de ce s-a insistat imperativ sa creeze pentru prima data sectiunea “Jurnalism si Comunicare” daca stiau ca sectiunea asta nu are bani pentru premii. Si vorbim de etica, de valori, de respect in cadrul evenimentului?…wow!!!!! Intrebati-o pe Lili cum s-a simtit? Cred ca s-a simtit ca un adevarat “Student al anului”.

  3. Prezentatoarea evenimentului (care cica lucreaza la TVR 2, 3) a fost ingrozitoare, tocmai prin dorinta exagerata de a fi o copie fidela a Andreei Marin (nu stiu cine a invatat-o ca Andreea Marin e un reper, in fine). Andreea Marin (buna, rea)- asta e stilul ei, nu a copit pe nimeni, dar prezentatoarea vroia sa o intreaca si mai si pe “zana”. Falsa, mamoasa si intelegatoare pana ti se facea rau, fiecare propozitie pe care o scotea pe gura parca era un vers dintr-o poezie de eminescu…cahh. In fine, VIP-ul nu are nici o vina, dar am zis-o asa ca fapt divers.

  4.”Băieţii care, ajunşi pe scenă, le-au mulţumit iubitelor lor :)” Hmmm…mda, frumos, ce sa zic…Sunt absolut sigur ca a fost un efect de turma. Dupa gestul primului baiat, ceilalti baieti s-au simtit oarecum obligati sa zica si ei ca doar au si ei prietene, nu?
  Gestul este stric de efect..si vad ca a prins, desi eu nici asa nu il inteleg: “Multumesc iubitei mele ca m-a sustinut” Adica ce a facut iubita? A incalzit mancarica in timp ce tu erai ocupat cu proiectele? sau l-a sustinut spunandu-i ” Iubitul meu, tu esti cel mai bun!” Si daca te-a sustinut de ce trebuie sa il faci atat de evaziv. Lucrul asta se traduce:”Bah lume, eu am prietena, (finally)..si chiar una buna. Iat-o in sala!!”
  Oricum iubitele au fost in extaz…bravo baieti!

  Overall un proiect frumos si laudabil!

  Cu prietenie,
  H.

 4. Horia, mulţam şi eu pentru timpul pe care ţi l-ai luat ca să scrii observaţiile astea.
  Referitor la faptul că e de fapt un concurs, sincer cred că se înţelege atunci când citeşti condiţiile, ar fi fost imposibil să determini cel mai bun student pe baza notelor. Sunt studenţi care termină cu media 10 şi studenţi care termină cu mai puţin, dar iau premii la concursuri internaţionale, şi atunci…cum alegi între ei?
  Da, şi mie mi-a părut rău, pentru că Lili chiar are acum nevoie de finanţare pentru un stagiu CNN la sediul central din Atlanta şi un master în Londra. Sunt sigură însă că cei din VIP au făcut tot ce a ţinut de ei.
  Referitor la mulţumiri, mie mi s-a părut frumos. Nu dau aşa de des peste băieţi care să recunoască la scenă deschisă că au fost cumva sprijiniţi de iubitele lor. Şi “mâncărica” şi “vorbele bune” înseamnă mult, dar probabil îţi dai seama de asta doar când nu le mai ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.