Ce legatura e intre Germania si Balcescu

E al naibii de frig, e limba asta pe care nu o inteleg si e uneori un gri in aer care-ti culca la pamant orice chef de viata. Si totusi, e Germania.

Citisem ca Germania are cel mai puternic brand de tara in 2009. In lume. Are si de ce.

“Made in Germany” e deja o calitate in sine a produsului.

Braun, Haribo, Bayer, Nivea, Adidas, Levi Straus, Jägermeister, MontBlanc, Volkswagen, Audi, BMW, Faber-Castell, Hugo Boss (care, by the way, a inceput prin a face uniforme pentru trupele naziste), Porsche, Mercedes-Benz, Siemens, Ritter Sport.

“Ca la nemti” tine loc de superlativ.

Sunt chestiile astea obiective si mai sunt si altele difuze, de care am mai vorbit..puterea de a reconstrui si bunavointa nemteasca. Ideea e ca sunt mandra.  Mandra ca 5 luni de zile m-am trezit dimineata si mi-am dat seama ca dincolo de fereastra mea e Germania. Mandra ca sunt aici, la nemti. Printre cei mai buni.

 

Dar sentimentul asta il stiu de undeva. Da, din Bălcescu. (Colegiul Naţional Nicolae Bălcescu, Brăila. ) CNNB. Numele asta il simt plin, puternic. M-a marcat. A inceput cu mandria lui Dragoş si a crescut in mandria mea. De CNNB-ist. De „ăia de la Balcescu, ăia cu capul mare”.

Bălcescu mi-a dat o identitate, una pe care o sa o port cu mine mereu. Si o atitudine, un „feeling”, cum ar spune cineva. De..the real thing.

N-as sti prea bine sa explic unui outsider. Dar voi, voi stiti despre ce vorbesc. Si sper sa o pastrati si voi.

Citește și

5 Comments

 1. De ce e brand Germania? E absurdă întrebarea: de la faptul că de fiecare dată când stai de vorbă cu un neamţ, gândurile tale o iau razna şi nu auzi în creier decât “hitlerhitlerhitlerhitlerhitler” şi până la brandurile pomenite mai sus fac ca ea să fie ză best.
  Dar ştii de ce nu-mi place mie Germania? Este tare într-adevăr, dar nu e frumoasă. E o ţară sinistră pentru mine. Feţele nemţilor îmi dau fiori, am stat cel mai mult vreo 5 ore în ţara aia şi voiam să ies cât mai repede……

 2. Probabil ai nimerit noaptea si iarna, combinatia fatala. Daca asteptai cumva vreo legatura de tren prin vreo halta uitata de lume sau chiar in gara din Frankfurt, te cred. Totusi, are si peisaje de iarna de poveste. Si case asa micute si fermecatoare de-ti vine sa te intrebi cum e sa fie aia casa ta de fiecare zi. Vara sigur e mult mai frumos, pentru ca e verdele ala viu al ierbii in contrast cu caramiziul cladirilor.
  Despre nemti si fetele lor, hm..n-as sti sa zic. Nu ma pricep la generalizari si-mi pare bine.

 3. intotdeauna am avut puternic sentimentul asta al apartenentei.

  23 e cea mai buna scoala din Braila, CNNB-ul este cel bun, toti prietenii mei erau olimpici la ceva si lumea mi s-a conturat asa.

  ajung in bucuresti si cunosc si oameni care au cu 2 clase mai mult ca trenul, si totusi ma incapatanez sa cred ca pt mine, si pt oamenii mei, SNSPA e f buna si bucurestiul va fi mai bun.

  cred ca ne putem crea Berlinul nostru la Bucuresti

 4. Prin ce ai scris tu, incep sa imi dau seama cum e Germania(chiar daca nu am fost niciodata).asta pentru ca inca mai simt aerul si atmosfera din Balcescu, noi astia care am fost cu capul mare…

  Intrebarea este daca Balcescu seamana cu Germania si la calitatea persoanelor care erau in 12B?

  Take care

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.