20 de ani de la caderea zidului Berlinului

And that very night, for the first time since 1961, they made a hole in the Berlin Wall

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=wnYXbJ_bcLc]

(Am întârziat puţin, trebuia să-l pun pe 9. Dar nici zidul n-a picat tot odată. )

Am pus filmuleţul ăsta pentru că e despre oameni descătuşaţi, oameni sărind gardurile, oameni spărgând zidurile, oameni bucurându-se, oameni ieşind în stradă.  Întotdeauna am avut o fascinaţie pentru lucrurile care scot oamenii în stradă, care îi fac să se coalizeze. Întotdeauna. Şi mi-e ciudă că noi nu mai avem aşa un prilej de răsturnat lucruri. Sau că nu mai e nebunia aia.

At the end of the 89, so many walls were coming down

Uitaţi-vă până la sfârşit, merită. O să vedeţi o Românie cum nu v-aţi imagina-o astăzi. O Românie unită într-o singură voce pentru schimbare. Am dat repeat de n ori la partea in care se aude distinct, din gura a mii de români: “Ole, ole, ole!…”

Azi? Azi aţi mai ieşi în stradă? Pentru ce?

Citește și

1 Comment

  1. Am fost acolo… Dumnezeule! Nu-mi vine sa cred cind realizez cum a(m) fost si cum am ajuns!
    Daca as mai iesi in strada? Nu stiu…
    Atunci am iesit pentru ca am crezut(toti am crezut) ca raul e altundeva si ca a plecat, a disparut, gata… Sintem liberi si vom arata ce buni sintem…
    …Dupa 20 de ani am ajuns la concluzia ca noi, noi si numai noi ne cladim viata si societatea pe care o/in care traim. Daca noi nu ne schimbam, nimic nu se va schimba… avem viata si conducatorii pe care noi si numai noi i-am ales sau i-am lasat sa se aleaga si i-am lasat sa ne conduca. Fiecare actiune, fiecare cuvint din fiecare zi a vietii fiecaruia dintre noi ne cladeste viata si societatea.
    Nu sint frumoase? Nu ne convin? De ce nu le schimbam? De ce nu ne schimbam? Nu ar cere cine stie ce efort, si nici nu ar fi nevoie sa iesim in strada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.