Hainele si cum privim viata

Am râs mult la clipul ăsta, în care explică românii cum se îmbracă. Şi mai ales, de unde 🙂

În materie de haine şi stil, noi, românii, ne poziţionăm cel mai adesea la extreme: ori neglijente, ori machiate până-n dinţi. Ori cu burta pe afară şi cu pantofii murdari, ori cu brandul la vedere şi unghiile date cu lac. Prea rar există decenţa aia de a fi aranjat zi de zi cu ceva care să-ţi vină bine. Şi nu vorbesc de branduri, de colecţii şi de tendinţe. Vorbesc de decenţă, de privit în oglindă înainte să ieşi din casă şi de respect faţă de tine. Pentru că la asta mi se pare că se reduce totul: la români, îmbrăcatul e mai mult un act de împopoţonare care să ia ochii, decât un mod de a avea grijă de tine. E mai mult pentru alţii şi mai puţin pentru tine.

Şi mai e ceva..nu pot să suport felul în care aceleaşi femei care umblă dezlânate zi de zi se super machiază-sclipicează la câte o nuntă. La modul ideal, asta ar trebui să arate ce importanţă acorzi momentului festiv, dar la noi arată cât de mult uiţi de tine zi de zi şi cât vrei să epatezi la nuntă în faţa rudelor şi a vecinilor care privesc hora de la balcon.

În ultimă instanţă, e ca şi cum am trăi numai de nunţi, botezuri şi cumetrii.

Citește și

2 Comments

  1. Hmmm.. mi se pare cam ridicola corelatia pe care incerc sa o stabileasca intre nivelul de educatie si stilul de imbracaminte. cam cum au judecat englezii pe indieni ca sunt ne-educati ca se imbraca cu culori tipatoare.

    1. Nu mai ţin minte comentariile lor..pe mine m-au amuzat strict fazele în care vorbeau oamenii, care de unde s-a îmbrăcat

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.